Free shipping from 60 EUR

Winter: Test je nieuwe triatlonvoeding!

3 aandachtspunten bij het uittesten van nieuwe triatlonvoeding

De winter is het ideale moment voor de triatleet om te experimenteren met nieuwe voeding. De juiste sportvoeding voor, tijdens en na de wedstrijd is van enorm belang voor het leveren van topprestaties. Luc Van Lierde noemt voeding de vierde discipline van triatlon!

Wat zijn de elementen om op te letten bij het kiezen van een nieuw merk of product? We lijsten de 3 belangrijste aandachtpunten voor u op!

1. Samenstelling en kwaliteit van de sportdrank, energierepen en energy gels

Bij het kiezen van een product is het enorm belangrijk om zorgvuldig het etiket te lezen en de samenstelling te analyseren.

Is die samenstelling wetenschappelijk onderbouwd? Zitten er geen kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam of sucralose in? Is het eiwitgehalte wel hoog genoeg? Worden er verschillende bronnen van koolhydraten gebruikt bij producten om te gebruiken tijdens de inspanning?

Aarzel zeker nooit om vragen te stellen bij de samenstelling van een product, in de winkel, de apotheek of bij het merk zelf!

2. Impact op de spijsvertering 

Elke triatleet heeft het al wel eens meegemaakt: een sputterende maag tijdens dat belangrijke moment in de wedstrijd. Spijsverteringsproblemen zijn de ergste vijand van de duursporter, met pijn, krampen en ongewenste pauzes tot gevolg. Bovendien is de impact op het mentale aspect niet te onderschatten.

Kies voor sportvoeding die hier speciale aandacht aan besteed.

Test je triatlonvoeding ook steeds uit op trainingen: zo kom je niet voor verrassingen te staan op je racedag, en leer je je lichaam om grote hoeveelheden koolhydraten te verteren tijdens de inspanning.

3. Smaak

Trainen voor een triatlon is een werk van lange adem. Atleten verbruiken al gauw enkele tientallen drinkbussen sportdrank per trainingsmaand. Hetzelfde geldt voor energierepen en energiegels.

Als je dergelijke grote hoeveelheden in je opneemt, moet de smaak goed zitten. Sluit hier geen enkel compromis: kies voor lekkere, smaakvolle producten waar je elke keer opnieuw met veel zin naar uitkijkt.

 

Itzu Triatleet Kenneth Vandendriessche legde in 2017 een volledig seizoen af met HIDDIT als brandstof. Hij sloot het jaar af met een prachtige overwinning in de Ironman 70.3 te Luxemburg.

De West-Vlaming nam ook dit seizoen een vliegende start! Na winst op de Club La Santa Duatlon in Lanzarote, de finishte hij zondag 28.1.2018 als tweede in de Ironman 70.3 in Zuid-Afrika.

Benieuwd welke topprestaties we dit seizoen nog mogen verwachten van deze getalenteerde triatleet.

Go Kenneth!

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0.00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods